jueves, 5 de marzo de 2020

FRACTALS

Fractals

      Un fractal es un conjunto matemático que puede gozar de autosimilitud a cualquier escala, su dimensión no es entera o si es entera no es un entero normal. El hecho que goce de autosimilitud significa que el objeto fractal no depende del observador para ser en sí, es decir, si tomamos algunos tipos de fractales podemos comprobar que al hacer un aumento doble el dibujo es exactamente igual al inicial, si hacemos un aumento 1000 comprobaremos la misma característica, así pues si hacemos un aumento n, el dibujo resulta igual luego las partes se parecen al todo.
      Hi ha 5 tipus de fractals que son:
  • Lineals:Són aquells generats a partir de conceptes i d'algoritmes lineals com ara rectes o triangles. S'obtenen mitjançant traçats geoètrics simples.
  • Complexos:Són aquells generats per un algoritme d'escapament. Això voldir que per a cada punt del fractal es calculen una sèrie de valors a través de la repetició d'una formula fins que es complex una condició. E aquest moment se li assigna a punt un color relacionat amb el nombre de repeticions.
  • Orbites caotiques:Aquest model prové d'un estudi que va ser desenvolupat per Edward Lorenz al 1963.Té un comportament fractal i encara que el caos i els fractals no són sinònims i tenen un comportament diferent , si comparteixen una formulació senzilla.
  • Automates celulars:És un sistema dinàmic discret, és a dir, espai i temps prenen valors discrets, la funció associada pren un conjunt finit de valors. Funcionen amb regles senzilles que acoloreixen zones a partir del color de les adjacents.
  • Plasma:Aquestes estructures de difusió depenen en part de l'atzar, raó per la qual són ú niques i irrepetibles. No provenen d' un procés determinista sinó d'un totalment aleatori.Consisteixen d'un patró únic i irrepetible de colors.





No hay comentarios:

Publicar un comentario